Camillas la la land

Senaste inläggen

Av Camilla Boström - 21 juli 2011 23:33

Började med att jag och Niro snubblade över en katt i höggräset här på baksidan av vårt hus. Eftersom den bokstavligt talat flög upp mindre än en meter framför oss så flög ju Niro naturligvis efter den. Han tog ett skutt och pinnade fast katten mellan frambenen och la sig ner på den. I ren panik/reflex så vrålade jag ju rakt ut. Då släppte han iväg katten igen som remmade iväg som ett vitt streck. Kollade Niro i munnen och såg varken blod eller pälstussar så förhoppningsvis bet han inte katten. Hittade inga revor eller märken i ansiktet heller så ingen skada gjord på honom heller.


Vi åkt sen till Bertnäs och lämnade igen ett kameraobjektiv jag lånat av Jenny. På vägen hem efter E4:an så får jag möte av en mörkgrön bil som vinglar över i mitt körfält!! Jag tutar och väjer undan till höger mot väggrenen. Vet inte om det var ett rattfyllo, nån som slumrat till eller om personen satt och pillade på en telefon eller så. OBEHAGLIGT NÅ HEMSKT iallafall. Hann aldrig se något registreringsnummer eller vad för bil det var. För mycket adrealin i kroppen antar jag.


Sen då jag kommer in till stan så bestämde jag mig  för att ta en promenad med Niro nere vid norra hamn/norrstrand och till djupviken. Där strosar vi runt i godan ro då jag hör en människa ropa hysteriskt på vad jag antog var en hund. Och jaaa, mycket riktigt. Två små lösa torpeder kommer springandes mot Niro. Jag hinner precis koppla upp honom, platsa honom bakom mig och gå hotfullt mot hundarna och mota bort dem från oss. Matten fortsätter att skrika och gorma på sina hundar och ingen av dem ens vrider på ett öra. Men jag var nog tillräckligt otrevlig/hotfull mot dem att de ändå valde att röra sig ifrån mig och möta upp sin matte. Ett jäkla schå hade hon med att få in dem nog nära för att kunna koppla upp dem.


Vi gick tillbaka till bilen och körde hemåt. Kom till rondellen på sundgatan utmed kanalen och där får jag MÖTE av en rullskridskoåkare i själva rondellen!! Idioten åkte alltså mitt i körbanan, i fel riktning och korsade precis framför min bil. Jag tvärnitade och skrek rakt ut. Niro stötte nog nosen i buren för han satt upp. Vilken jävla galning!!!


Sen åkte jag raka vägen hem och har nu stängt inne mig och Niro i lägenheten och ska inte gå ut nåt mer idag. Nog med spänning för en kväll. Hoppas på en bättre dag imorgon!


Av Camilla Boström - 19 juli 2011 00:22

Tränade på klubben idag.


Läggande under gång... Hmm, nu har vi snart prövat alla metoder vi kan komma på för att få ner Niros ända snabbt. Den är segare än sirap ner i backen. Men jag vete fasen alltså... När vi tar ut honom från fotposition så går det lite fortare ner, men då använder han helt fel metod vilket gör att han liksom kryper ner/fram. Det gör ju att det dels blir väldigt fult, men också att han tjuvar typ en halvmeter. Inte bra.

I fotposition använder han rätt metod (fällkniven) där han lägger ner armbågar och rumpa samtidigt och rumpan fäller han bakåt. Snyggt och han tvärnitar. Dock går det låååååååångsamt innan han är helt nere. Slowmotion typ. Så just nu känns det som pest eller kolera.


Niro går ju ner sig i tempo ganska fort, hans fokus räcker i ca 10 minuter och sen har han tappat den där "udden". Så idag prövade vi på att vi körde på tills jag kände att han började tappa fart i träningen och då platsade jag honom tillsammans med Jenny som fick aggera stolpe med honom. Sen lånade jag en annan hund som jag lekte/kampade/gosade med. Han blev "svartsjuk" och fokuserad på mig. ALLRA MEST frustrerad blev han då jag bara kelade med den andra hunden, inte då jag kampade.

När jag sen tog upp Niro igen för att träna lite så var han väldigt "klängig" på mig. Vi ska testa det nån mer gång och se om man kan få upp lusten för att vara med mig en längre stund än han har nu.


Körde även vänster-halter/vänster marsh. Seg även där, i själva svängen. Fotgående i övrigt känns fortfarande väldigt bra, fokuserat och motiverat.Men det är alltså själva vänsterrörelsen vi inte har något swung i.


Avslutade med framförgåendet. Första sträckan går han vääääldigt fint ut, bra riktning utan att vända upp, streta eller tveka. Däremot andra stäckan ville han inte alls lämna min sida... Hmm, det måste jag lösa!


Imorgon ska vi träna bevakning i skogen. Kul!

Av Camilla Boström - 13 juli 2011 14:57

Lydnad idag igen på klubben.


Hopp + Sitt + Hopp

Niro har bra målbild på ett långt uthopp, han vänder sig inte om förens jag ger sitt-kommando. Dock har vi problem med avsluten. Själva sättandet efter uthoppet är seeeegt, samma sak med ingången vid min sida är seeeeg. Så jag ska plocka ut de delarna och jobba med lite separat. Snabbt ner med rumpan och snabbare smidigare ingångar. Sen variera belöningen så att jag kanske har 2 olika saker på mig så att han ibland får boll, ibland spengummi eller nåt annat. Ibland kanske en köttbulle.


Fritt Följ

Fick dirrigering idag, och måste säga att det känns som om det faktiskt börjar släppa för oss. Han är mycket mer fokuserad, mycket längre. Han fortsätter att jobba även då det blir utebliven belöning då han gör nåt galet. Högre motivation helt enkelt. Måste säga att jag känner mig lite säkrare också, på att gå åt rätt håll och ha ett bra tempo i steget. Känns inte som att jag tvekar lite mycket i vändningar/svängar då jag blir kommenderad. Hejja oss! Dock måste jag tänka på belöningsplaceringen, Niro har fått en lite framskjuten position och tränger så jag får lite svårt att gå rakt och normalt. Men med rättplacerad belöning borde jag kunna reglera tillbaka det ganska fort. 


Jag och Niro fick även agera störning åt King. King tycker det är lite jobbigt med andra hundar runt omkring, så vi körde lite på avstånd så att han och Linda ändå kunde köra ostört. King skötte sig jättebra och med stöd av Linda kunde han koppla bort att jag och Niro också var på planen.


Av Camilla Boström - 12 juli 2011 22:01

Men hur svårt ska det vara att uppdatera en blogg? Bättring, bättring!


SEMESTER nu. Underbart. Det kommer bli mycke hundträning hela semestern, och det känns bra. Idag samlades vi i bevakningsgruppen kl 14 och jag var hemma strax innan 22.


Vi började på klubben med lydnad.

Framförgående: Bra. Vi har ju en grund och han har en uppfattning om vad ordet "före" betyder. Dock är han lite långsam ut och vill inte gå före hela sträckan. Sen idag (igen) kom jag på hur viktigt det är att Niro får rättplacerad belöning. Idag blev det så att belöningen hamnade till vänster om honom 3 gånger på raken, vilket resulterade i att han strävade väldigt mycket mot vänster den sista gången. Så rätta upp belöningen så den kommer rakt framför är prio nr 1. Sen taimingen på belöningen så den verkligen kommer då han STRÄVAR framåt, och riktningen är rätt. Viktigt också att variera belöningen så att den ibland kommer direkt han lämnat min sida, och ibland då han har bra strävan framåt, och nångång vid stillastående och att jag då går fram och belönar framifrån. VARIATION CAMILLA, KOM IHÅG DET NU!!


Andra passet tränade vi stadga i sitt och ligg. Det är väl inget vi har något problem med, förutom att Niro har kopplat ihop mitt "ligg-kommando" med liggkommandot inför krypet!! Vilket då såklart gör att han tjuvar i kryp då jag lämnar honom. FRUSTRERANDE. Så nu är det fokus på "plats-kommandot" (som vi haft tidigare men jag slarvat med att använda). Plats är alltså hakan ner i marken å då kan man inte krypa. Sen stadga i platsen då jag går som gömd och att han inte lyfter då jag gå tillbaka till honom. Ledord på det är alltså STADGA, STADGA, STADGA.


Körde även några läggande under gång, och jag tycker mig känna en skillnad i hastigheten i själva läggandet. Åt rätt håll! Jippie! Fortsätta träna på det.


Fokuset i Fria följet känns riktigt bra nu, känns som att han är mycket mer villig och följsam. Han tappar inte lika mycket och är mer på tårna. Fast, där är det ju upp till bevis på tävling. Det har alltid varit vår akilleshäl då jag är så fasligt nervös då jag går in på plan och beter mig väl riktigt konstig i Niros ögon. Men jag är hoppfull om att vi är på rätt väg även med det. Ska köra mer med dirrigering av tävlingsledare så att jag inte styr själv vart jag ska gå och när.


Vi körde även platsliggning i grupp och det gick bra förutom att Niro har lite för mycket förväntan då jag kört lydnad med honom innan. Han ligger inte helt avslappnad då. Jobba vidare på det alltså.


Efter middagsrasten så körde vi till Råberget och körde bevakning/ljudmarkeringar. Vi stressade på som galningar och höll ett högt tempo idag. Mest för att vi alla tror att vi är gjorda av socker och skulle smälta av det stundande regnet från de svarta molnen på himlen. Men det gav effekt av att vi sprang fram och tillbaka, gastade och skrek till varandra efter stigen då vi böt hund osv. Det blev vad man kan kalla rally-bevakning. Fort gick det. Men Niro gick superbra på det, han kom upp i varv och gick igång redan vid bilen. Väl på stigen går han ju bra att styra upp även om han är uppsjåsad. Ljuden plockade han ganska omedelbart och bjöd själv fint ut till figgen. Mycket lyckat faktiskt. Han har ju annars en tendens att "ta slut" fort då han blir som galen i kampen och tar i för kung och fosterland. Dom säger ju att "dödandet" av föremål är mycket mer energikrävande än själva jakten. Å det är ju "dödandet" som Niro gillar bäst. Men idag blev det snabbt och effektivt och han tog aldrig slut. NÖJD!


Sen blir det ju uppenbart varje gång jag kör Niro att både jag och han behöver bättre kondis. Så jag MÅSTE ut och springa, cykla och allt annat jag kan göra för att bättra konditionen på oss. Fy va trist, men ack så nödvändigt!


Imorgon ska vi köra ett till lydnadspass, och jag ska bli bättre på att hålla träningsdagbok så jag kan gå tillbaka och läsa om vad vi gjort och vad som gått bra och mindre bra.


Adios amigos (om nu någon fortfarande kollar in här, antar att jag är ganska ensam om i bloggen nu för tiden)

Av Camilla Boström - 19 juni 2011 15:02

Det är viktigt att ha roligt ibland!

Av Camilla Boström - 8 maj 2011 10:56


           
Av Camilla Boström - 13 april 2011 16:24


Tränade på klubben i tisdags efter valpkursen. Suck... Att det ska vara så jävla svårt att sluta tänka för mycket. Bara göra. Ankie hjälpte mig och dirrigerade mig igenom fria följet. Min akilleshäl.

Hon uppmärksammade mig på flera saker som jag redan vet, men även några nya grejer. Att jag har svårt med höger och vänster visste jag redan, och det gör mig osäker då jag blir dirrigerad av TL. Detta känner ju såklart Niro av och han fattar ju inte vad vi håller på med, och han tvekar och sackar efter. Det blir att jag går och "känner efter" om Niro är med mig, tvekar i svängar, och hjälper honom inte det minsta genom att visa honom tydligt vart jag tänkt gå.

Så... Vad göra. Fick lite tips på hur jag ska "tänka" så jag inte tänker för mycket! Typ. Gå snabbare och inte vänta in Niro utan gå på. Sen att efter TLs kommando om tex "vänster marsch" så ska jag själv i huvudet tänka bestämt "NU GÅR JAG VÄNSTER", och inte tänka: Oj, går jag rätt, vart är vänster, är Niro med, osv osv osv. Sen om jag då går fel (vilket händer ibland) så är det faktiskt TLs uppgift att dirigera tillbaka mig, man får inget neddrag på poäng om man går fel.

Sen försöka hålla en takt i huvudet, "snärtigt" tempo. Så jag inte tänker på så mycket annat. Niro kan ju, och de partier där jag kunde koncentrera mig på att bara tänka på en takt och koppla bort allt annat så gick han RIKTIGT fint. Ballerina-frambenen visade upp sig litegrann.

Körde rutan några gånger också, han är duktig min klumpeduns. Problemet är ju dock att han tycker rutan är lite fööör rolig, vilket gör att han kanin-hoppar sig hela vägen fram till rutan... Ser superkul ut, men antar att vi får poängavdrag för förlågt tempo.


Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Är anmäld till 2:an på söndag, men känner att jag är långt ifrån klar med fria följet. Jag har själv lagt på mig alldeles för mycket press på det momentet och då det alltid är först så går jag ju in på plan med en nervös och obehaglig känsla. INTE OK. När vi väl har gjort FF så brukar nervositeten släppa och vi brukar kunna samla ihop oss och göra ett riktigt OK program.


Va fan!!! Urk och skurk. Ska jag skita i det och stå i köket och servera korv istället...

Av Camilla Boström - 28 mars 2011 22:31

Jag tog en paus efter dag 15, men tänkte att en halvlekspaus måste väl alla få ha? Men nu kör jag igång igen.


Dag 16 är alltså temat: "Självporträtt i svartvitt"

 

 


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards