Camillas la la land

Senaste inläggen

Av Camilla Boström - 4 maj 2010 22:53


Tränade lydnad med Niro ikväll på Nolia-området. Då han får ligga platsad och titta på då de andra tränar, blir han mycket mer gasad och koncentrerad då han väl får börja. Idag gick det väldigt bra att belöna med leksak, använde nästan inget gotta. Apporteringen gick super, vi fick till våran första riktiga ingång med apporten kvar i munnen utan tugg eller att han släppte den då han vände upp i pos. Duktig hund. Måste även MÄNGDTRÄNA med apporten liggandes på något så han inte kör med tassleken innan gripandet. Jag skulle kunna köpa om han bara stötte till apporten en gång med tassarna, men han fastnar som i det och börjar slå och slå eller gräva apporten bakåt. INTE bra. Men idag fick han inte till en enda tasslek vilket var superbra.


Vi körde även fjärren och där är vi riktigt vilse. Hur ska jag få honom att stå still? Om jag hindrar honom från att flytta framåt eller bakåt så börjar han istället att förflytta sig i sidled. Hmmm.. Vad göra? Tips?


Linförigheten gick som vanligt, jättebra på träning. Hur får jag till en tävlingsmässig linförighet förutom på tävling. Jag måste ju uppföra mig väldigt konstigt då det blir så jäkla dåligt på tävling... INGELA: påminn mig att nästa träning ska jag ha dirrigering på LF.


Nu har jag en trött hund som gått och lagt sig. Kanske ska jag göra detsamma.


Av Camilla Boström - 3 maj 2010 19:12

Jag har fortfarande inte fått ordning på PS, så nu avinstallerade jag skiten. Har jag inte Photoshop kan jag inte ens beskära bilder å lägga ut på bloggen, så det blir bildfattigt ett tag framöver tills jag fått hjälp med problemet. Nån mobilbild kan jag ju kanske lyckas få till :)


I fredags tog jag ledigt då jag ändå bara skulle jobba halvdag. Så jäkla härligt med en extra ledig dag. På förmiddagen tog jag & moster hundarna och gick in till stan där vi bjöd in oss själva på lunch hos mormor. När vi kom fram åkte både Niro & Filippa in i duschen för de var ordentligt leriga och sandiga. Regn på våren innan all sand är bortsopad är ingen hit.

Vi orkade inte gå hem i regnet, så vi hoppade på en buss tillbaka till munksund.


  


På kvällen gick jag och Ingela in till stan tillsammans med hundarna. Vi grillade korv på eldarna vid kanalsimmet, snackade med lite folk och hörde på en gubbkör som sjöng vårsånger. När vi blev leds så gick vi hem till Ingela och värmde oss i soffan å såg en film.

Lördag såg jag väl film mest hela dagen tror jag. Var ut och cyklade med Niro också.

Söndag... Hmm. Minns inte riktigt, men var till klubben på kvällen på instruktörsmöte med föreläsning. Intressant! När det var klart gick jag en långpromenad i bergsviken. Slingan jag tänkte gå ska visst vara 1 mil, men då det efter 45 minuter blev mörkt så bestämde jag mig för att vända och gå tillbaka då jag aldrig gått efter den vägen och visste inte riktigt hur långt jag gått. Så då blev det alltså 2x45 minuter innan jag var tillbaka på klubben. Kändes bra och idag har jag träningsvärk i benen.

Av Camilla Boström - 30 april 2010 14:23


Förra helgen så tävlade vi för andra gången och fick ett till 1:apris. Vi hamnade på en 17:e plats med våra 160 poäng. Precis på gränsen för 1:apriset.


Förra gången var Niro väldigt ofokuserad på linförigheten så jag tänkte lite annorlunda på uppvärmningen den här gången. Vi busade och kampade och jag försökte få upp honom i tempo precis innan vi gick in. Men det funkade inte alls. Han var om möjligt ännu mer ofokuserad än förra gången. Förra gången fick vi en 6:a och den här gången fick vi en 5:a!! Det var så dåligt och jag höll på att dö där mitt på plan. Niro gjorde allt annat än att gå linförighet med mig. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra för att få med honom i början av programmet. Jag har prövat koncentration och godis första gången, och nu förra helgen så kampade vi och röjde loss precis innan. Två helt olika sätt att värma upp, och inget funkade.


När jag kopplade lös honom och gömde kopplet så samlade han ihop sig lite och precis i momenten så sköter han sig bra och koncentrerar sig på uppgiften. Men mellan momenten tappar han fokus och jag får jättesvårt att få tillbaka honom, han lyssnar inte på mina kommandon och det tar TID innan vi är redo för nästa moment. Jag upptäcker mer och mer hur lättstörd han är. Dåligt fokus och blir lätt distraherad. Såklart är det ju mitt eget fel, jag är för tråkig och klarar inte av att hålla hans motivation uppe.


TRÄNA TRÄNA TRÄNA med mer störning och roligare belöningar.


Här är iallafall våra poäng!


Platsliggande: 9 (dubbelkommando på läggande)

Tandvisning: 10

Linförighet: 5 (nosar, släpar, ofokuserad, drar i koppel mm mm)

Läggande: 7 (långsamt läggande)

Inkallande: 9 (avslut)

Ställande: 8 (ingen kommentar om poängavdrag, vet inte vad han gjorde fel)

Apportering: 10

Hopp över hinder: 10

Helhet: 8 (ofokus)  


Av Camilla Boström - 24 april 2010 20:46

Nu har min "lilla" hund fyllt 2 år. Otroligt. Fast roligt!  På sin födelsedag fick han en egen hamburgare med strips och allt. Gott gott. Inte det minsta lilla nyttigt, men det struntade vi i för dagen.


Niro fick själv välja present av sin mormor & morfar. 5 av varje lades fram och han fick ett "varsågod". Han valde dock INTE det som jag tyckte att han skulle välja. Det är tydligt att vi har olika prioriteringar jag och min hund...


  


Dagen idag har ägnats åt Rapport. En nybörjar kurs i två dagar där vi får pröva på grunderna i denna gren. En mycket trevlig dag med duktiga instruktörer och trevliga människor. Alla hundar som är med är mycket trevliga och har inga konstigheter för sig, och samma sak kan man ju faktiskt säga om alla förare också :)

Niros Favorit-Emma aggerar hjälpförare till oss och det har gått jättebra! Niro är ju ganska så störtkär i Emma, så att springa efter henne är ju ingen större svårighet. Dock överraskade han idag med att springa bättre tillbaka till mig än vad han gjort tidigare. Det brukar vara mer intressant att stanna hos mottagaren, men idag gick det riktigt fort tillbaka. Duktig hund!


Imorgon blir det start nr 2 för mig och Niro i lydnadsklass 1. Spännande! Jag känner mig inte riktigt lika taggad den här gången som förra och är därför mer orolig för att det ska gå åt pipsvängen. Det gick ju så jäkla bra förra gången/debuten att det känns lite som att nu kan det bara bli värre... Men jag ska försöka peppa mig själv (& Niro) ikväll och imorgon. Efter tävlingen så ska vi åka och fortsätta på rapportkursen.


Önska oss lycka till!!!


Av Camilla Boström - 18 april 2010 11:14


Vaknade ganska så tidigt igår morse så jag rastade hunden och gav honom mat innan jag själv åt frukost och mös i soffan. Vid halv tolv mötte jag upp Ingela på stan och det var mer än ett halvår sen jag var på stan så länge. Jag hittade ett par snygga jeansleggings, en kjol, mascara och en ögonskugga, hårfärg, å lite annat småpyssel. En bra dag :)


Efter stan åkte jag förbi på jobbet och hjälpte till lite med pysslet i Black Box inför kvällens konsert med MONTY. Blev bjuden på middag innan jag sen åkte hem och vilade en stund. Niro hade blivit hämtad av mamma & pappa under tiden jag var på jobbet. Ingela kom hit halv 8 och vi tog en promenad till konsum och köpte lite lördagsgodis. Hämtade hem Niro påvägen hem. Väl hemma körde vi omgång 2 av slingor i mitt hår. Första omgången blev ganska så pippigula/orangea. Det blev bättre efter andra gången, men inte riktigt bra ändå. Vi får fortsätta sen.


Vid halv elva åkte jag tillbaka till Acusticum och kollade in förbandet "Katten och kompet". Dom var bra och charmiga.

Halv ett gick MONTY på, och det blev en jävligt bra konsert. Så himla charmig och härlig musik. Riktigt bra och hela publiken stod framme vid scen och dansade. Nästa klubb-kväll på Acusticum blir då Kristian Anttila kommer hit! Det kommer nog bli en jäkligt bra konsert det också. Det är bara så trist att folk inte har hittat dit. Entrén är 80 spänn för att se en konsert, dansa till superbra DJs, parta, hänga i baren och allt i jäkligt schysta lokaler. Inget sunkigt inrökt å äckligt Kalles...


Mycket nöjd över min lördag iallafall. Det blir nog en bra söndag också skulle jag tro :)


Av Camilla Boström - 12 april 2010 22:56

 

 Påsken har passerat, det är April, och snön har blivit smutsig. NU är det dags att den försvinner. Dessutom har jag handlat (ovanligt eller) en massa nya hund-saker! Det blev en metall-apport, tung-apport, 4 st stabilare koner, å sist men inte minst spårklämmor och snitslar. Snitslarna vet jag inte om jag kommer använda så mycket, utan tänkte se om det bara går att använda klämmorna. Då blir det inte lika mycket vittring för Niro att gå på, han började ju förra säsongen med att höja nosen och vädra in snitslarna... Så har jag bara klämmorna som lyser neonorange så fladdrar det inte i vinden å vittringen av dem blir inte lika stor. Sen syns dom på ganska långa vägar dom där orangea så det blir nog bra då jag inte gått ut spåren själv.

 

     

 

 

Jag är såååå taggad att komma ut i skogen och spåra med hunden. Var ju ner till Flen över påsk och besökte Keeponix Kennelläger. Blev medbjuden av min vän Lisa som har hund därifrån. Så vi spårade, tränade uppletande och lydnad i dagarna 3. Första spåret var Niro taggad men lite ofokuserad men för att vara första spåret på 6 månader så gjorde han bra ifrån sig. Tappade lite i 2 vinklar men hittade tillbaka själv.

 

2:a spåret gick mycket bättre. Då hade en okänd kvinna lagt spåret åt oss. Klurigt med ny spårläggare, men hon hade lagt ett jättefint spår och även om Niro gick långsammare än vanligt så jobbade han på bra. På en sträcka gick spåret 1 meter ifrån vägen (parallellt) och istället för att hålla sig i diket gick han upp på vägen och tappade lite. Men sneddade så småningom ner till spåret igen.

 

3:e spåret var ett hårt spår på snö-skare i en "grobba", typ som grus & mackadam i Skuthamn. Det var ett väldigt svårt spår, helt öppet och vinden virvlade runt huvudet runt, runt, runt. Det var massor med förledningsspår, både människo, hund och vilt. Vid de allra flesta förledningsspåren så doppade han ner nosen och gick 3-4 steg i det nya spåret och kollade av, men vände sen tillbaka och fortsatte på sitt spår. Även denna gång var det en helt okänd kvinna som lagt spåret. Hon la in en leksak ca 30 meter efter spårupptaget och det verkade uppskattat för han fick ett bra tempo resten av spåret också. Han fick även leksak som slut.

 

     

 

 

Niro hade det lite jobbigt under lägret då vi delade rum & bil med Lisa och Dalia. Dalia hade slutat löpa 2 dagar innan vi landade i Hudik så hon luktade så himla gott tyckte han. Att hon sen gillar att leka samma lekar som han, brottningsleken, gjorde ju inte saken bättre. Så roligt, så roligt.

 

   

 Lagom till vi kom hem till Piteå igen, så fick vi höra att Cuda hade börjat löpa. Men hon är ju inte så förtjust i Niro och låter han veta sin plats. Så Niro är minst lika glad över att pussas med Ingela som har Cuda-parfym, för Ingela är inte lika elak och avvisande som Cudan.

 

     

Av Camilla Boström - 28 mars 2010 21:41


på min och Niros första tävling men jag har inte lyckats få ut den på youtube... Det är nåt gaaaalet då jag redigerat den så den går inte att ladda upp. Irriterande.


I fredags åkte jag å inhandlade mig en till extern hårddisk. Jag är livrädd för att min gamla ska gå sönder och jag ska förlora alla mina bilder. Så arbetet med att kopiera över alla 20 000 bilder. Ärligt, jag kollade. Det är 20 000 bilder. Fan va man har knäppt på. Fast å andra sidan så har jag gjort en grovrensning och tagit bort de jag inte gillar.


Helgen har varit mysig och ganska lugn. Fredagkväll kom Cuda hit så vi mös på här hemma på kvällen. På lördag åkte jag upp till stugan och mös på, åt middag innan jag åkte hem. Lördagkväll lämnade jag tillbaka Cuda till Ingela å vi åt varma mackor och såg på TV. Dagen idag har jag latat mig ytterligare, sett serier å pysslat på. På eftermiddagen åkte jag till klubben på möte. Middag fick jag på mellanvägen där även bror m familj var. Efter maten gick mamma, Annica, Sanna hem med Moa. Vi tog bobben och fäste den på linan bakom Niro så han fick dra Moa hela vägen hem. Roligt tyckte både Moa och Niro.

Efter vi lämnat av Moa hemma så fortsatte vi till klubbgärdet där vi gick in till Ingela och fick oss ett glas vatten. Det tog ett tag innan vi var hemma, det var gode så tungt att gå i snöovädret. Men nu är både Niro och jag nöjda och ska väl snart gå och sooooova.


Av Camilla Boström - 23 mars 2010 11:55


Så härligt att ha tävlingsdebuten bortgjort. Det gick SÅÅÅ himla bra och jag är superstolt över min hund och min egen prestation. Vi fick ihop till ett 1:a pris, och hamnade på en 10:e placering av 18 startande.


Såhär såg våra poäng ut.


Platsliggande: 8 (nosar i backen, kryper)

Tandvisning: 10

Linförighet: 6 (sent sättande, sätter sig ej, avslutning) Niro var inte alls med här, väldigt ofokuserad och han var mer bara ute på en koppelpromenad... Men efter linförigheten busade jag upp honom lite och fick igen kontakten med honom.

Läggande: 8,5 (långsamt läggande)

Inkallande: 9 (avslutning)

Ställande: 9 (avslutning)

Apportering: 10

Hopp över hinder: 9 (sätter sig ej)

Helhetsintryck: 7,5


Summa: 164.5 poäng och ett 1:a pris!!

 

Till nästa tävling vet jag att jag måste fokusera upp honom mer innan vi går in på plan så vi får en bättre och mer fokuserad början. För ju längre programmet gick desto mer fokuserad tyckte jag att han blev. Så mer uppvärming och mer fokus vid entrén in på plan. Sen måste vi jobba vidare på platsliggningen, det ska han inte ha nåt mindre än en 10 på! När jag hade lämnat honom på platsen och vi sen vänder upp och jag ser vad han håller på med så blev jag faktiskt irriterad på honom. VA fan! Han kan och ska ligga stilla! Men, som då min goda vän IB påpekade så KAN han inte tävling, det var hans första. Träning är en sak, och tävling är en helt annan. Men visst är det lite tillåtet att bli bara lite irriterad? Han har ju legat platsliggning hela vintern i ridhuset med hästskit överallt utan att nosa å grejja på. Då tycker man att han ska klara av utomhus?

Äsch, nu släpper vi det och är NÖJDA över söndagens resultat. Han var riktigt duktig!


Jag har idag fått PM om vår Debut i Appellen i april! WOOOOHOOO!! Spännande! Nu måste jag skärpa till träningen på framförgåendet, sen kan vi behöva några okända människor att köra budföring med? Nån som är pepp? Att han springer till Ingela & min mamma är ju kanske inte så svårt. Vi behöver okända folk! Help?Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se