Camillas la la land

Direktlänk till inlägg 18 februari 2010

Dagens träning!

Av Camilla Boström - 18 februari 2010 22:30


Träningen i ridhuset gick idag väldigt bra! Niro var taggad upp över öronen redan innan vi steg in i ridhuset.


Flera gånger körde jag Fritt Följ med mycket längre sträckor än vanligtvis och han höll superfin kontakt. Dock har han en tendens att gå lite för långt fram då han är taggad.


Läggande under gång gick också det väldigt bra! Efter 3 gånger började han försöka tjuva och lägga sig på eget bevåg och även med lite snabbare läggande. Men se näää det duger ju inte riktigt att bara lägga sig då man själv vill, utan matte var ju tvungen att bestämma när. Så efter nån gång med att INTE lägga så slutade han tjuva och väntade på kommando.


Sen var jag väldigt elak och tänkte mig inte för och körde ställande under gång direkt efter läggandet. Så han blev lite förvirrad och ville såklart lägga sig.  Men då gjorde jag ett långsammare och tydligare "STÅ"-kommando och han fattade vad det var vi sysslade med.


Tränade även lite på hopp över hinder. Jag har ju varit ap-dålig på att träna det. Först på grund av att han var halt så länge, sen för att jag var rädd för att han skulle skada sig igen. Nu sen i höstas så har jag ju ingen ursäkt, det har bara inte blivit...  Så jag tog tag i det idag. Men då är det ju så att han är ibland lite föööör duktig. Vi har ju tidigare då han var liten tränat mycket "tass-target". Detta tycker han då är väldigt lämpligt att göra på hindret! Alltså han lägger MEDVETET upp en tass på hindret och väntar på belöning. Funkar inte det, då tar han andra tassen. Funkar inte det heller, då ställer han sig upp med BÅDA tassarna på kanten och väntar sig en belöning. Sååå duktig så!! Det syns så tydligt hur han tittar på hindret och måttar för att träffa kanten med tassen.


Så. Hindret måste vi träna mer på.


I slutet av träningen så ropade Carro igenom oss i 1:an. Det gick superbra och han var forfarande efter 1 timmes träning fokuserad och taggad. Allt gick faktiskt väldigt bra. Nåt tapp och några dubbelkommandon från mig, men annars är jag riktigt nöjd. Om det såg ut som det gjorde idag på tävling så skulle vi då klara ett 1:apris iallafall. Nu måste jag då bara samla mod och anmäla oss till tävling. Att jag sen kommer vara skitnervös på tävling är en annan sak.


Jag tror mycket av Niros ojämnhet då vi tränar beror på mitt humör. Är jag det minsta irriterad, trött eller annat som påverkar mig negativt då går det USELT! Men är jag som idag taggad och har haft en riktigt bra dag då går det super. Måste nog inse att jag påverkar min hund mer än jag tror.   
 
Jessica å Duke

Jessica å Duke

18 februari 2010 22:53

Vad roligt!!! Anmäl dig nu så håller vi tummarna här :) Hade vi bott närmare varann så skulle jag komma å heja på er!!!

Kram till er

http://www.duke.bloggagratis.se

 
Carro

Carro

18 februari 2010 23:45

Det är bara att anmäla Camilla, det såg ju superfint ut :D

http://www.carrolundmark.se

 
Ingen bild

Sandra

19 februari 2010 11:13

Klart ni ska tävla, tycker att ni verkar mer än redo för mars-tävlingen! :)

 
Ingen bild

Fru Björk/ Cuda

20 februari 2010 09:18

Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! Tävla! ....................... Hejja hejja!!!

 
Åsa & CO

Åsa & CO

21 februari 2010 09:27

HEJA HEJA!!! Jag är imponerad :-)) Snart ska jag också ut hoppas jag, anmäld till två lydnadskurser i vår med syrran. Nu jäklar!

http://www.devarox.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Boström - 22 augusti 2012 17:00


Som älskar vatten...     Och snö...               Som lärt sig att plocka upp saker och byta med matte lönar sig...                     ...

Av Camilla Boström - 12 mars 2012 20:47

Njå. Ikväll har jag gått igenom SBKs Tävlingskalender, SBK-utställningskalender och SKK-utställningskalender. Jäklar i min låda vad Niro ska få vänstervarva å spåra å lyda hela våren/sommaren/hösten. Så mycket han bara vill :) Jag har tänkt mig hela ...

Av Camilla Boström - 1 februari 2012 22:35

Eller klagobloggen? Njå, så jag är förkyld... Jag blir som en karl då jag blir förkyld. Allt är fel.   * Näsan rinner men är samtidigt täpp * Sår runt näsan på grund av allt snytande * En konstant huvudvärk * Ont i halsen, hosta som varie...

Av Camilla Boström - 26 januari 2012 21:02

Har jag inte mycket till övers för. Hands off och ingen vill ta något ansvar. Sjuka människor slussas vidare till "någon annan" och istället för att fångas upp av denna Någon så ramlar den sjuka mellan stolarna och står där ensam och hjälplös. Om man...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se