Camillas la la land

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Spåret igår

Av Camilla Boström - 13 augusti 2009 15:05


Jodå nog kan han spåra lilleman. Men hur han gör det sen är en annan femma. Hitta spåret är inget problem, han går noga och fint med nosen i backen i början (ca 20 meter), ett sansat bra och bestämt tempo. Men sen börjar han vinda, och går med hög nos nästan hela spåret. Jag kände igen mig rätt bra där jag gått spåret, och såg att även om han håller nosen högt så går han gode precis i spårkärnan. Han hittade alla utom 2 apporter. En gick han över, men jag bromsade in honom så han vände tillbaka och plockade den. Den andra letade han och det syntes tydligt att han hade den i nosen. Men han sket i den och gick ändå vidare. Då blev jag också envis och propsade på att han skulle plocka upp den.


Så varför går han med så OTROLIGT hög nos. Alltså det är inte ens så att det är precis ovanför blåbärsriset, utan det är OVANFÖR hans egen manke i höjd. Han går med ett fint och bra tempo, bestämt och ganska precis utmed/i spårkärnan (med nån avstickare nångång).


Beror det på orutin?

För kort liggtid? (ca 1 timme den här gången)

Vittrar han in snitslarna som jag hängt så högt upp jag kan?

Han gjorde ganska likadant på både mitt och Ingelas spår...


Hjälp? Någon? Idéer?


Det kanske är en blandning av all of the above? Ska ut och spåra snart igen, å då ska jag låta det ligga lite längre, sen inte använda en enda snitsel. För att pröva liksom. Han har faktiskt markerat 2 snitslar förut. En gång då jag gått ut spåret, och en gång av en annan som hade hängt snitseln alldeles för lågt. Men det var förra året.


Ju mer jag skriver desto mer säker blir jag att det är en blandning på att han vindar in snitslarna och att det är dålig rutin och erfarenhet! Allt är så klart mitt fel, inte hans...


Jaja, på't igen bara!

Nu åker vi till stugan iallafall, men där vill jag nog inte spåra. Det finns visst en jäkla massa huggormar i skogarna där. Får se hur jag gör, kanske prövar på ett ängsspår. Där kan jag ju iallafall inte använda några snitslar.


Håll tummarna för Niro på söndag, då ska han ut och vänstervarva för första gången i år :)


 
 
Vickan & Storma

Vickan & Storma

13 augusti 2009 22:09

Huggormar! =)Jag älskar ormar, brukar vara ute och leta dem men det är tyvärr sällan man får se en på nära håll.
Ha det bra i ormparadiset! =)

http://www.nogg.se/vicwa76

 
Ingen bild

Adakligan

14 augusti 2009 09:28

Skippa snitslar, ha hellre ett till spår liggande om 1a skulle skita sig..
Stanna vid spårkärnan (påsläppet)tills du ser han sniffar in spåret ,tar på ordentligt!Bjud ut lina sakta lyfter han nosen avvakta i linan tills han sätter ner nosen igen.
Vill han inte plocka pinnarna ,jobba på dem extra brevid men lägg alltid ut dem i spåret när han är mogen då kommer han att ta dem .
Visa spårets pinnar för honom innan du går ut spåret..
Jobba honom ett tag i vind som inte bjuder så mkt !
Lyfter mina flickor på huvudet i spåret då stannar jag tills de vädrat färdigt!
Hoppas nåt kan va tankvärt .
vänligen/

 
Jenny.

Jenny.

15 augusti 2009 18:22

Jo kortare tid spåret har legat ju högra upp ligger doften, nu kanske inte SÅ högt som du skriver. ;0) De brukar lära sig att få ner näsan och vara noggrann om de bara missar och gör fel några gånger. hur intresserad är han egentligen av pinnarna ?? För när Diesel insåg att han kanske inte skulle hitta klöven, ja då skärpte han sig ordentligt.Fast ja kanske inte borde ge tips en dag som denna. :0/. Kram.

http://JCarpeDiem.blogg.se

 
Jenny.

Jenny.

16 augusti 2009 08:55

Tummen hålls !!

http://JCarpeDiem.blogg.se

 
Camilla & DeNiro

Camilla & DeNiro

16 augusti 2009 16:41

Faktum är att han har ett STORT intresse för pinnarna, har aldrig haft problem med det. Tack för tipsen, några saker hade jag redan tänkt på. Vi får pröva oss fram vid nästa spår.

http://camillan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Boström - 22 augusti 2012 17:00


Som älskar vatten...     Och snö...               Som lärt sig att plocka upp saker och byta med matte lönar sig...                     ...

Av Camilla Boström - 12 mars 2012 20:47

Njå. Ikväll har jag gått igenom SBKs Tävlingskalender, SBK-utställningskalender och SKK-utställningskalender. Jäklar i min låda vad Niro ska få vänstervarva å spåra å lyda hela våren/sommaren/hösten. Så mycket han bara vill :) Jag har tänkt mig hela ...

Av Camilla Boström - 1 februari 2012 22:35

Eller klagobloggen? Njå, så jag är förkyld... Jag blir som en karl då jag blir förkyld. Allt är fel.   * Näsan rinner men är samtidigt täpp * Sår runt näsan på grund av allt snytande * En konstant huvudvärk * Ont i halsen, hosta som varie...

Av Camilla Boström - 26 januari 2012 21:02

Har jag inte mycket till övers för. Hands off och ingen vill ta något ansvar. Sjuka människor slussas vidare till "någon annan" och istället för att fångas upp av denna Någon så ramlar den sjuka mellan stolarna och står där ensam och hjälplös. Om man...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards