Camillas la la land

Alla inlägg under juni 2009

Av Camilla Boström - 7 juni 2009 23:17Läs först inlägget nedanför... Sen kan ni komma upp hit och läsa det här..


Idag (söndag) så åkte jag ut till BK och kollade på hundutställningen. Några hundvänner skulle ställa sina hundar så vi var där för att "miljöträna" lite och aggera hejjarklack. Fina boxer-Doris tog sig ända till BIS-finalen, så vi stannade och hejjade på henne. Dock åkte hon ut utan rosett, men dom skötte sig GALANT, och får hon bara växa klart så kommer hon bli en skönhet ;)


Hejjade på lite rottisfolk också! Grattis till alla som ställde, och ett litet extra grattis till min föredetta kursdeltagare Erika med sin Rejsa som vann sin juniorgrupp :) Fick du nåt annat Erika? Jag hann inte se...? Ronja från Luleå (som var med och tränade på rottisträffen 1/5) vann bästa tik och blev BIM. Jag tror det var så allt blev, men jag har ju lite dåligt minne. Jag vet inte vem hanen var som vann, men jag tyckte  han var väldigt fin och var min favorit redan från början. Dock hörde jag att han gruffade lite mot andra hundar, och det är ju trist...


Nu på kvällen så kom Ingela & Cuda, Åsa & Doris, Emma & Nicke hit till min bakgård och vi tränade lite lydnad. Vi har blivit så duktiga och tränar tillsammans ca 2-3 gånger i veckan!! Det ser bättre och bättre ut för oss alla. Dock vet jag inte vem fan som har matat min hund med Speed eller LSD idag, men han var helt galen!! Han sprallade och showade och kunde då inte alls gå normalt... Jag körde läggande & rutan + lite fritt följ. När han skulle till rutan så hoppade han jämfota rakt upp i luften och skuttade som en jäkla kängru rakt in i rutan. Sen försökte han äta upp eller använda konerna som tass-target. Dock lugnade han ner sig efter några gånger och sprang rakt in (utan kängruhopp) och ställde sig på mitt kommando. Att använda leksaker var uteslutet idag, för han kunde inte kontrollera sig! Jag tror allvarligt att någon gett honom något olagligt preparat, för sådär Allan-ballan urballad brukar han inte vara... Bara glad och spring i benen, hopp å studs, och pudel-ryck (springa allt man bara kan runt runt runt tills man antingen springer in i nåt eller springer omkull)... Å med hans tassar är det ju inte det bästa han kan göra så jag avbröt det så fort jag slutat asgarva åt honom!


Jaja, han tycker ju då iallafall att lydnad är ASKUL, vilket ju är bra... (Gäller att se det positiva i allt, eller hur?)
Av Camilla Boström - 7 juni 2009 23:03


Vad har jag då gjort i helgen... Hmm... Lördag var jag och Ingela med hundarna ut i skogen på förmiddagen å spårade. Jag gick bakom Ingela å plockade snitslar och kollade då Cuda spårade. Hela tiden vi var ute i spåret hörde jag Niro som sjöng och skrek och skällde i bilen, lite uppjagad å förtvivlad över att han fick stanna i bilen. Efter det gick vi hans spår, Ingela gick bakom och kollade. Niro var TAGGAD!! Han skakade i hela kroppen då jag satte på selen... Men när han sätter ner nosen och börjar spåra så blir han lugn och metodisk och jag kan gå i ett lugnt och fint tempo bakom honom. Som vanligt har jag ingen koll alls på hur långt jag gått, men jag och Ingela kom överens om att det var någonstanns mellan 500-700 meter iallafall. Jag hade lagt in lite svårigheter för att "kolla läget" på vart han ligger. Vill inte göra för tråkiga och lätta spår så han tappar glöden. Fick in några 90gradersvinklar, men även 2 spetsvinklar. Han irrade runt litegrann i ena spetsen, och genade i den andra. De andra vinklarna tog han bra. Vi korsade 4 stigar. La även in en "ormgrop", alltså där man snurrar runt runt i en cirkel (några meter bred) och sen går ut på andra sidan. Där hade jag markerat med en snitsel där den började så jag skulle veta vart den var, men Niro började att markera själva snitseln så jag bestämde mig för att vi gick förbi den. Sen hade jag även lagt upp en av apporterna på en stor stenbumling, vilken han också tog galant! Han kände apporten på en gång, men var tvungen att lista ut hur han skulle komma upp på stenen. Slutpinnen hade jag tryckt in i en rishög så han fick leta efter den en liten stund för att hitta den rätta! DUKTIG HUND.


Jag tycker det är roligt att improvisera spåren litegrann. Vet inte om alla svårigheter egentligen är medvetna, för ibland kan jag tappa bort mig på hur många vinklar jag har, hur jag har vinklat och för det mesta har jag INGEN aning på hur långt jag gått... Men så länge Niro försöker och jobbar på så fortsätter jag. Han verkar tycka det är kul att gå efter en virrpanna till matte.Av Camilla Boström - 6 juni 2009 22:31


Jag var ju uppsatt på jobb i helgen, men då jag kom till jobbet uppdagades att dom hade dubbelbokat personal för helgen. Så det var bara att packa ihop mina saker och åka hem igen. Jag hade ju som ställt in mig på att jobba hela helgen, så det var lite trist. Dessutom så behöver jag verkligen pengarna. Men vad ska man göra...?Av Camilla Boström - 6 juni 2009 00:00


Jag tog ett beslut idag. Det känns bra! Det behövdes och det känns redan bättre.


Idag har jag även röjt upp det värsta här hemma. Damsugade upp typ en halv gräsmatta och en halv hund (i hundhår räknat). Det är mysigt att ha en egen uteplats, men tyvärr så drar både jag och hunden in en massa gräs på nolltid. Som vanligt så sparar jag köket till sist... Det är det tråkigaste att göra.


Jag och Niro tränade lite grann på förmiddagen här på gräsmattan utanför. Vi körde framförgåendet, läggande under gång och linförighet. Det gick bra, han var lite distraherad av alla fåglar som susade runt omkring oss... Imorgon blir det ett spår på förmiddagen innan jag ska iväg och jobba.Av Camilla Boström - 4 juni 2009 15:02


I stort sett varje morgon vaknar jag och är alldeles svettig i nacken. Inte någon annanstanns på kroppen, utan bara bak i nacken så pass att jag är alldeles blöt i håret... Jag kan inte komma ihåg att jag drömt mardrömmar eller så heller.


Cuda är här på besök idag också. Alltid trevligt, och Niro gillar sällskapet. Fast på hela dagen har han bara försökt bjuda upp henne 2 gånger, utan att lyckats. Han har nog fattat att hon inte gillar hans gå-påiga-sätt. Nu sneglar han bara på henne där hon ligger, sen går han åt andra hållet och gör något annat.


Ikväll blir det lite lydnadsträning med Ingela och Åsa.

Av Camilla Boström - 3 juni 2009 22:45

Det sammanfattar väl min dag idag. I morse kl 07.30 kom Ingela och släppte av Cuda hos mig. Jag hade suttit uppe halva natten och var inte alls så pigg på att stiga upp och grejja på så jag tog med mig båda hundarna till sovrummet och vi sov vidare ungefär 1½ timme.


Sen har vi pysslat på här hemma, jag har sopat gräsmattan vid min uteplats bland annat. Gräsklipparen som HSB har är ju helt jävla värdelös på att samla upp gräset efter klippning. Har man då hund som går in och ut så följer ju allt det där med in... Tyvärr äger jag ingen kratta, så det fick bli till att sopa bort gräset närmast altan så min lilla kompost-inhägnad åtminstone var fritt från klippresterna. Kan ju inte ha sett klok ut där jag stod och sopade gräsmattan!! Men det bjuder jag på.


På eftermiddagen bakade jag två pajer, en rabarber & en jordgubbs och tog med dem till IBe. När hon fyllde år fick hon i present att ett riksdagsledamot skulle komma hem till henne och snacka politik. Fördjävlig present kan kanske endel tycka, men faktum var att det var väldigt intressant!! Typ som ett tupperware-party fast med en politiker istället. Vi pratade om allt möjligt, men mest om varför det är så viktigt att rösta!! För använder man inte sin rösträtt, då mister man även sin klagorätt! Så försök att bilda dig en uppfattning om vad de olika partierna faktiskt har för ideologier och vilka frågor dom driver. Jag ska iallafall rösta, och är gode så säker på vilket parti och vilken kandidat som får mitt kryss.


Jag tycker att DU också ska gå och göra din röst hörd!! Du kan inte gå och säga att valet inte berör dig, att det inte spelar någon roll för det gör det faktiskt. Det spelar STOR roll vad du tycker och tänker och vilka du vill ska föra DIN talan i olika frågor.Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se