Camillas la la land

Alla inlägg under januari 2009

Av Camilla Boström - 11 januari 2009 21:09


Idag har jag påbörjat ett "Sagan om ringen"-marathon. Fast... Orkar inte se allt i ett svep som jag gjort några gånger förut. Då hade jag ju inte ett litet pyre som vill ha uppmärksamhet och promenader. Så det blir lite uppdelat. Första filmen, "The fellowship of the ring" tog 10 timmar att se, med alla pauser, skogsturer och promenader. Nu har jag påbörjat 2:an "The Two Towers", få se om jag hinner se halva ikväll iallafall. Jag älskar dom här filmerna! Gillar magi, mystik och gamla språk. Jag är även ett fan av Harry Potter, Guldkompassen och dylika filmer.


Det har annars varit en lång dag. Steg upp kl 7 och började tvätta, hann med 6 maskiner. Sen har jag som sagt rantat runt litegrann under dagen. Var och handlade lite mat. Å ATTANS va dyrt det är med mat! 700:- å inte fick jag med mig särskilt mycket från affären heller!! *suck*



Av Camilla Boström - 10 januari 2009 17:46


Tröttheten fortsätter... Igår somnade jag kl 18.30 i soffan. Blev väckt av telefonen vid halv 10, och efter ett kort samtal gick jag och la mig i sängen å fortsatte sova hel natten. Ja, jag var ju ut och lät hunden göra sina kvällsbehov däremellan iofs. Sen sov jag som en gris fram till halv sju i morse då Niro tyckte att det var morgon. Så nu kan jag verkligen solla mig till Seniorernas riksförbund... Hemska tider.


Dagens hundträning körde vi här ute på parkeringen. Jag har ju lite problem med att jag har alldeles för stora DKn, och håller fast dem längre än vad jag behöver. Tex inkallning med ställande... Där kör jag med kraftigt handtecken & kraftigt röstkomando samtidigt. Idag märkte jag att han faktiskt fattat vad det handlar om, och tänkte att jag skulle kolla vilket det är han "lyssnar på" om det är rösten eller handtecknet... Så först prövade jag bara rösten, men då tog han 4-5 steg. Nästa gång prövade jag enbart handtecken och då tvärnitade han! Superfint! Visst, jag kör fortfarande ett STORT handtecken, visar med hela kroppen... Men jag tror att han faktiskt fattar så jag skulle kunna banta ner det till ett enkelt handtecken. Men när jag kom fram till det så hade vi hållt på ganska länge, så jag avslutade då han gjorde som bäst ifrån sig. Sen såg jag att pappa kom och gick längre ner på gatan, så istället för att Niro skulle se honom mitt i ett moment å tappa koncentration, avslutade vi innan så han fick hälsa på sin morfar :)


Nu ska pensionären slappa framför TVn ett tag... Vi ses och hörs!


Av Camilla Boström - 9 januari 2009 09:26


På förmiddagen var jag och mitt lilla pyre ner till Kärleksstigen för en mysig promenad. Jag hade med kameran för att kanske få någon ny bild!


 Här är några av bilderna, bland annat en stilstudie i springande Rottweiler. Tänk så fula dom skulle vara om dom hade stå-öron!!


Av Camilla Boström - 8 januari 2009 22:51


Idag sprang jag och mamma på stan. Hon hade en massa ärenden, å jag följde mest med som bihang. Det enda jag fick uträttat var att gå till optikern å kolla min syn. Jag har ju som mer än oftast huvudvärk, och tänkte att det kanske beror på att jag behöver glasögon. Men icket. Jag har fortfarande bra syn, förutom ett litet brytningsfel på höger öga men inget som hon tyckte att jag skulle behöva glasögon för. Så huvudvärken beror inte på synen iallafall... Kanske måste jag besöka en läkare iallafall, även om det tar emot. Det är ju inte bara huvudvärken jag har problem med. Det är ju även den ständiga tröttheten. Jag kan somna sittandes då jag ser på tv, och det har ALDRIG hänt förut. Oavsett om jag sover mycket eller lite så är jag ändå trött. Trodde ju att det skulle vända då jag slutade jobba natt, men icket. Nu har det ju snart gått 1 vecka, och jag är fortfarande sjukligt trött, jämt! Å då jag är såhär trött och inte vet varför så blir jag på otroligt dåligt humör. Arg och sur och allmänt otrevlig.


På eftermiddagen var vi på en promenad med Ingela & Cuda. Niro gillar ju Cuda väldigt mycket, och äntligen har Cuda börjat slappna av med Niro. Dom leker så fint tillsammans. Jag tror det har mycket att göra med att Cuda är inte rädd att tappa kontrollen över Niro längre, hon har nog insett att hon har honom lindad runt sitt lillfinger (?!??). Sen åkte Ingela och jobbade några timmar, och då stannade Cuda hemma hos oss. Det gick superbra, även om hon inte var så överlycklig över att vara hos oss UTAN sin matte... Men hon la sig i soffan och kunde slappna av även om Niro var lite väl "på".


Nu har jag fått mitt uv-filter, minneskort och kameraväskan som jag beställt från cyberphoto.se ROOLIGT.


Av Camilla Boström - 7 januari 2009 20:16


Var på middag hos mams & paps ikväll. Mamma bjöd på grönsaksgratäng & fiskbullar... Kanske inte min favorit, men blir man bjuden så ska man inte klaga. När vi gick dit så fick Niro prova sitt nya täcke. Det syns att det är aningen för stort just nu, men han växer ju som ogräs så om några veckor så sitter det nog mycket bättre. Jag funderar på att sy dit nåt extra reflex, för reflex kan man aldrig få för mycket av! Eller hur Ingela???


Efter maten gick vi till moster och bjöd in oss själva på kaffe. Gott. Niro fick en liten gos-stund med sin favorit-Emma. Uppskattat!


Ikväll ska vi bara slappa i soffan. Ha en trevlig kväll allihopa!

Av Camilla Boström - 7 januari 2009 16:45


Igårkväll var jag så sugen på att träna lite lydnad, så jag la ut en allmän fråga på min msn och kollade om någon nappade på lite träning. Jenny med Goldenkillarna meddelade att de gärna hängde på. Så vi bestämde att vi skulle träffas på klubben kl 11 för lite träning, sen det obligatoriska fikat inne i klubbstugan. Jennys kompis Maria hängde också på :)


Niro skötte sig exemplariskt! Vi körde lite fot, framförgående och inkallning med ställande. SUPERDUKTIG var han. Han var taggad och på G, med nästan full fokus på mig. Det var ju lite spännande med 3 helt nya vita goldenkillar som han gärna hade velat leka lite med. Men med någon snegling på dem någon gång då och då, så hade han ändå mest fokus på mig. Det var så roligt så jag körde på lite längre pass än vad jag brukar, men det märktes jättetydligt när han blev trött i pallet och inte riktigt hängde med längre. Han kom efter mig då jag satt honom på sitt/stanna, vilket han inte alls brukar göra... Så jag körde några meter FOT, sen avslutade vi med lek & godis.


Ingela & Cuda och Åsa & Doris mötte upp oss på klubben och vi tog en skogspromenad tillsammans. Trevligt, och hundarna kom så bra överens och lekte så fint. Cuda sprang ovanpå skaren och retades med de två andra som inte skaren höll för... Doris gjorde några rajder efter Cuda och gjorde sitt bästa för att hinna med. Niro lämnade stigen en gång, sen insåg han att han hade ingen chans :) sötnosen! Så han sprang fram och tillbaka på stigen och tittade på då de andra körde sin lek. När de kom tillbaka till stigen igen så kunde han leka också. Min lilla tjockis...



Niro, Doris & Cuda


 Niro har ju växt ut sitt fleecetäcke, hela rumpan sticker ju ut nu. Så vi åkte förbi Gunillas hundshop påvägen hem och köpte ett nytt & en säck mat. En 15 kg Standart hundfoder & ett tjockt fint täcke för ca 650 spänn! Bra pris!! Täcket är lite för stort just nu, men han kommer ju växa en hel del till, så då räcker det ju ett tag iallafall :)


Såhär snygg blev han! 


 Han ser dock inte så road ut av att ha det på sig, men det får man stå ut med då man är lite frusen av sig och det är kallt ute!


Av Camilla Boström - 6 januari 2009 18:52


Vi åkte tillsammans med Ingela & Cudan till heden mitt på dan idag. Jag hade med mig kameran för jag hade tänkt exprimentera lite med kameran. Men fy fasen va svårt inne i skogen!! Det var mitt på dagen så jag trodde att det skulle vara tillräckligt ljust även om inte solen var framme. Men inte det inte... Alla bilder blev väldigt mörka. Sen hade jag på manuell inställning på kameran och jag är ju inte nå bra på det! Måste verkligen gå en kurs snart så jag får lära mig! Jättefrustrerande är det! Bilderna såg rätt ok ut på displayen, men när jag laddade upp dem på datorn så blev jag jättebesviken. Nån inställning har jag helt åt fanders då korten blir jättegryniga. Fan fan fan... Tråkigt... Men, träning ger färdighet, eller hur var det? Jag måste bara våga pröva mig fram med det manuella. Här är några bilder iallafall, å ni får stå ut med den låga kvaliten.


Av Camilla Boström - 6 januari 2009 18:45


Alla unga tjejer som har "mode-bloggar" brukar ju lägga upp bilder på sig själv i "dagens outfit"... Tänkte att jag kanske ska börja med det! Detta är dagens, å 90% av tiden jag är utomhus så ser jag ut såhär *hahaha*




Jackan från Ullared, Fjällrävens täckbyxor från Grolls i Piteå, svarta kängor från Intersport. SNYGGT va? *hahahahahahaha* Värsta modelejonet, eller vad säger ni?!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards