Camillas la la land

Alla inlägg under januari 2009

Av Camilla Boström - 19 januari 2009 18:56

det vore ju inte så smidigt. Men ändå var jag nära att göra det igårkväll... I rondellen brevid Frasses i Piteå, hade jag lite väl hög fart och höll på att sladda in i ambulansen som körde i filen brevid. Men, som den duktiga rallyförare jag är så kunde jag parera och få upp bilen på rätt fil igen. Varför blir det just så halkigt i rondeller?? Jag hade faktiskt testat föret innan och tvärnita för att se hur halkigt det var. Å jo, visst var det aningen halkigt på den nysnön som kom, men inte värre än vanligt. Men jag har mina funderingar på om det kanske hade att göra med min blyfot och kombinationen av rondellsvängen som gjorde det? haha, mycket möjligt om vi säger så. Nu gick ju allt jättebra och ambulansen fortsatte på sin resa oskadd, så gjorde även jag och min lilla bil. Man kan ju hoppas att jag kanske har lärt mig nåt och kanske lättar lite på gasen då jag kör. Några kilometer fortare i timmen gör kanske inte så stor skillnad.


Idag har jag äntligen tagit tummen ur och burit kartongerna med julsaker till förrådet. 4 vänder blev det. Inte kan det ju vara så att jag har mycket julpynt? Det kan ju inte vara möjligt? Men nu är det iallafall borta, och jag kom faktiskt ihåg att lägga i julklappspapprena där i också. Annars har jag dom rullarna skräpandes runt i lägenheten tills nästa jul. Onödigt. För jag har verkligen ingen smart lösning för vart jag ska förvara inslagspapper & snören!! Dom är för långa för alla lådor, skåp och garderober som jag har.


Nu har alla hushåll i min släkt haft vinterkräksjukan, eller har den just nu... Alla utom jag. Vad innebär det? Att jag har något mindre trevligt att se fram emot, eller att jag på något mirakulöst sätt blivit imun? För jag brukar vanligtvis vara den som får allt sånt först, sen då alla andra blivit smittade och haft det, då kan jag åka på det en gång till som bara för att sluta cirkeln. Håll tummarna, kanske slipper jag iår. Kanske så att jag får isolera mig här hemma, bara jag och hunden. Mysigt!



Av Camilla Boström - 18 januari 2009 16:09

Lördagen var ganska jobbig till att börja med... 8 timmar runt godis,fika, glass & drickor i oändlighet. Men jag lyckades att hålla mig från att äta nåt!! Jag hade min Pre-net drink & frukt. Hela dagen hade jag en "liten djävul" på ena axeln, och en "god ängel" på andra..

Den lilla djävulen försökte med snacket som "Det är ju faktiskt lördag, en liten godisbit gör ju ingen skillnad. Unna dig nåt!" Men den goda lilla ängeln på den andra axeln sa att "näää härda ut! Onödigt med en chokladkaka i min ensamhet, njut hellre av maten med hundgänget ikväll"... Så tillsist så lyckades jag ta mig igenom hela dagen utan att äta nåt godis.


Kvällen spenderade jag hemma hos Maria. En del av hundtränargänget var med, och vi åt supergod Tacos! Till efterrätt hade Maria gjort 2 pajer!! Så jag tog faktiskt en bit, och det kändes väldigt bra. Sen räckte det. Tidigare hade jag säkert kunna ta ännu mer för den var jättegod.

 Hela kvällen surrades det, mest om ämnet hund men även andra ämnen smet sig in. En väldigt trevlig kväll, tack Maria.


Idag har varit en lugn dag. En promenad i skogen med Ingela & Cuda. Mysigt. Ikväll blir det ridhusträning igen! Det är premiär för klubbens allmäna ridhusträning, så det kan ju vara skoj att träffa lite andra Pite BK:are. Annars är det ganska skönt med vårat egna ridhus som "mitt gäng" har, vi är sällan många och det är ett stort nytt ridhus där man har gott om plats. Nu har jag dock lite problem att fundera ut vad jag ska ha för kläder på mig. I ridhus blir ju allt så skitigt och dammigt och luktar häst efter... Så jag vill inte skita ner mina täckbyxor. jaja, jag får fundera.


Av Camilla Boström - 16 januari 2009 20:26


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!


Idag fyller alltså mamma år. Man pratar ju inte om en kvinnas ålder så vad hon fyller får bli osagt. Familjen & delar av släkten samlades ikväll på mellanvägen för att äta Tacos. Gott gott. Då jag jobbade på bowlingarenan så hade vi ju ofta tacobuffé för grupper som hyrt VIP-rummet, och jag då blir man lätt leds... Men, nu var det länge sen jag jobbade så nu kan jag äta taco igen. Det är ju lätt att variera också. Jag försökte ta mer grönsaker, mindre ost och CF & såser än vad jag annars brukar. När det sen var dags för kaffe & fika så avstod jag gotta och drack bara kaffe. Det gick ju också :)


Jag har en liten strategi med godissuget... När suget kommer så tänker jag "jag ska ta senare...", och senare så tänker jag "joo, sen ska jag ta"... Efter ett tag så har kanske fikat dukas bort och jag har inget tagit! Igår sköt jag fram mitt sötsug hela kvällen, tillsist var det dags för att sussa så jag borstade tänderna och gick och la mig utan att jag hade letat fram nåt att stoppa i käften. Duktiga jag!


För andra kanske det låter riktigt fjantigt, men för mig är det en stor seger att klara av att avstå fika och godis. Min karaktär lämnar mycket att önska, och jag brukar fort falla för sötsuget. Så varje liten vinst är ganska stort för mig, även om andra tycker att det är löjligt.


Nu ska jag se Lets Dance med resten av folket. Niro han ligger på mammas finmattan och gnager på ett märgben. Mums filibabba...


Av Camilla Boström - 15 januari 2009 22:46


Såhär har Niro blängt på mig hela dagen så fort jag gått in i köket... Sen igår har jag dragit ner litegrann på hans mat, då han är lite mer "välmående" än jag vill. Får se hur han anpassar sig, annars får jag kanske ge honom lite risavkok eller nåt för att fylla ut med.


Idag har vi haft -22 här hemma... På morgonen gick vi en prommis och jag lovar att vi var helt ensamma ute och gå. Träffade inte på en enda människa. Mitt på dan gick vi en till promenad med Ingela & Cuda. Inga frusna tassar utan det gick väldigt smidigt. Men ikväll då jag bara släppte ut honom på baksidan för att kissa så lyfte han på en tass i taget och såg ganska så besvärad ut. Men... på promenaderna hade han sitt nya fina täcke på, och då jag släppte ut honom var han "naken". Kan det vara det som gjorde så stor skillnad??


Ridhusträningen gick bra! Niro skötte sig även om han blir distraherad av allt gott hästbajs som finns överallt. Platsliggningen gick jättebra, tillsammans med 2 andra hundar. Fast, det är skynda långsamt som gäller. Han är inte påväg att stiga upp, men han är ganska allert på vad som händer runt omkring. Sen var det ju detdär med hästskiten... Så vi jobbar vidare.


Av Camilla Boström - 15 januari 2009 10:10


Jag vet inte riktigt vad som hänt, men iår har jag låtit julen vara kvar alldeles för länge. Vanligtvis så brukar jag plocka ner den efter nyår, men idag är det den 15:e januari och julgranen står fortfarande uppe... Men jag tror det har att göra med resten av röran i mitt lilla hem. Fy fasen. Å disken är nog det värsta! Jag går bara in i köket om jag verkligen måste, försöker undvika köket så mycket som möjligt. Men, det funkar ju inte i längden. Så idag är dagen D... Jag ska försöka plocka bort julen, diska, damsuga, bädda rent, skura, mm. Vi får se hur långt jag hinner med det.


Igår var ju första riktiga dagen på mitt nya liv. Jag måste säga att det gick riktigt bra. Åt havregrynsgröt med rivna äpplen & kanel + en grov hårdmacka med skinka på. Till lunch en pre-net drink. Jag var bortbjuden på middag, och där hade de gjort en mexikansk köttfärsgryta, stark och god. Sen serverade dom efterrätt, men jag drack bara kaffe. Duktiga jag. Det jag kommer få kämpa mest med är ju mitt sötsug... Jag kan mycket lätt trycka i mig en hel chokladkaka på nolltid. Så det gäller att äta annat så jag aldrig blir hungrig eller får ett sånt sötsug. Det var nån som sa att det tar 21 dagar att ändra på en invand vana, så jag har några jobbiga veckor framför mig. Igår var jag ute på en powerwalk, å det går ju bra. Jag blir inte trött, men däremot blir jag SÅÅÅ leds! Även om jag hade musik så var det riktigt tråkigt. Ikväll ska jag och Tessan på Body Pump på step-in. Min tanke är att försöka ta det lugnt, annars kommer jag bli så lemmen att jag inte orkar göra nåt annat på hela helgen! Å det är ju inte så bra. Bättre börja lite lugnt så jag inte tappar orken på en gång, och att jag sen orkar röra på mig resten av helgen också. Det är då min tanke. Ni mina läsare som tränar å håller på, vad tror ni? Tips? Råd?


Kl 20 ikväll är det ridhusträning igen! ROLIGT! Vi ska dit och träna platsliggning!! Det är min plan! Sen några ställande under gång och positionen som vanligt. Ska bli kul att börja om med träningen, och det verkar som om de andra i träningsgänget är laddade!

Av Camilla Boström - 14 januari 2009 14:13

Eftersom jag är såååå dålig på att laga mat och vanligtvis äter på sin höjd 1 mål mat/dag så tyckte kostrådgivaren att jag skulle pröva pre-net måltidsersättning. Det är viktigt att få i sig nog mycket energi då man försöker att gå ner i vikt, så jag tyckte det lät rimligt att pröva på. Men inte var den god inte! Fy f*n... men, det kanske blir bättre med tiden?


Idag går sista anmälningsdagen ut för utställningen i Jokkmokk.. Jag har inte bestämt mig  för om jag ska anmäla Niro eller ej. Är det nån av er läsare som ska dit? Ska vi samåka? Eller åtminstone träffas där så man kan sitta och snacka?


//Camilla

Av Camilla Boström - 13 januari 2009 21:56

Det är det jag ska göra! Alltså viktmässigt. Eller iallafall ett barns vikt... OJ ojoj... Men det känns peppande! Jag vet inte om jag vågar lägga upp min startvikt och de andra värdena, för de var verkligen inte roliga siffror. Nää, jag tror ni får hålla till godo med lite %... Min kropp består till 42% av FETT! Fattar ni!?!? 42 %!!! Nu är det ju inte meningen att jag ska tappa alla 42 %, för man behöver ju ändå lite fett på och i kroppen för att allt ska fungera som det ska. Men jag vill iallafall hamna innanför max-min strecken, och helst på snittet.


Vi mätte även omkrets på överarm, byst, midja, höft och lår. Spännande att se hur det kommer förändras! Så, nu är det bara att sätta igång och äta rätt och röra på döfläsket!

Jag känner mig taggad och redo! Jag håller er uppdaterade :)



Av Camilla Boström - 12 januari 2009 22:12


"mitt nya liv"... Imorgon ska jag och Pappa till step-in och göra en BIA-mätning. En kroppssammansättningsmätning. Vikt, % fett, % muskler, % vatten osv... Sen är det GAME ON! Under 20 veckor gäller det hårdkörning. Då ska det ätas nyttigt och ökas på med träning! En utlandsresa står som pris till vinnaren, den som har lyckats ändra mest på sin kroppssammansättning. Inte för att jag ärligt tror att jag har någon chans mot pappa... Karlar har ju sååå mycket enklare att gå ner i vikt än kvinnor. Sen har ju pappa en personlig kock i mamma, så han behöver bara sätta sig vid dukat bord då han kommer hem. Själv ska jag ju försöka börja laga mat själv, och inte bara 1 gång på dag utan 2. Dessutom äta frukost & mellanmål... Oj oj oj... Kommer inte bli lätt. Min spis är nog inte använd på över 2-3 månader. Ugnen gjorde jag en paj i i somras, det är sist den användes.

Så nu mina vänner, hoppas jag på er hjälp och stöttning! Ser ni mig med en chokladkaka i handen slå mig hårt i huvudet, ser ni att jag sträcker mig efter en kaka då vi dricker kaffe så hoppas jag att ni snärtar till mig på handen!! Å egentligen borde jag väl inte dricka kaffe heller, så nu får ni bjuda på grönt te, eller ett vattenglas & ett äpple! Sen ni som håller till på step-in kan väl se till att dra med mig. Å träffar ni mig på konsum, så kolla min kundvagn så ni bara hittar nyttiga saker där i. Här har Jenny P en viktig roll ifall jag hamnar på coopan å har värsta chokladsuget sen på kvällen! Alright??


Å ni mina vänner som tycker om det här med mat, ni kan väl tipsa mig om nyttig, lättillagad mat kan väl skicka några recept till mig. Jag är ju ingen som gillar att stå i köket i timmar, så det måste vara gode så lätt att fixa. Jag vet att Åsa brukar skriva om enkla snabba sallader å sånt som jag brukar läskas med ibland. Du verkar ha spännande smaker på gång ;)



Ok, så är vi överens?

Inget fika å karameller, utan äpplen å morotsstavar istället.


Jag tänkte försöka skriva lite här i bloggen om vad jag ätit och vad för motion jag gjort varje dag. Får se hur det går med det ;)


Önska mig lycka till!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards