Camillas la la land

Alla inlägg under januari 2009

Av Camilla Boström - 26 januari 2009 20:49


En liten Piss-rottis är vad jag har!! Igår efter ridhusträningen så åkte jag och drack The hos Jess & Ville. Medans Jess stökade undan å grejjade på så satt jag med Ville i knät och lekte. I ögonvrån ser jag hur Niro går från köket in i Jessicas sovrum och stannar på mattan. Misstänksamt. Då jag vrider på huvudet ser jag hur han ställer upp sig och börjar KISSA!!!! Av ren reflex så skrek jag rakt ut, med följd att jag skrämde livet ur inte bara Niro utan även stackars Ville som jag hade i famnen. Inte så smidigt.

Vad som flög i Niro att börjar kissa inne på en matta vid 9 månaders ålder då han inte kissat inne sen han var 3-4 månader vete fasen. Men jag antar att det har nåt med könsmognaden att göra, men attans vad arg jag blev. Nu slutade han ju då avgrundsvrålet från mig kom, men han hade ju redan hunnit pissa lite. Jag försökte skura mattan så gott det gick, men jag ska höra med Jess om det luktar nåt nu. Annars får jag skicka den på kemtvätt åt henne. =¤Y"()#="!)(#/"!(=?¤#"U!(¤=/!"(¤)/"#! är allt jag vill säga om piss-hunden. Tur för honom att han är söt! Han hade ju kissat 2-3 gånger innan vi gick in hos Jessica. Grrrrr.


Ville verkade inte få några men för livet av mitt vrål, för en minut senare så skrattade han då med/åt mig igen.


Av Camilla Boström - 25 januari 2009 00:56


Idag träffades pappas sida av släkten hemma hos Mams & Paps. Vi har ju tyvärr mist en av mina kusiner, bara 35 år gammal, och hans familj ville träffa hela släkten innan begravningen. För att vi inte bara ska träffas just när det är som jobbigast, utan samlas och ha lite trevligt tillsammans & att alla barn i släkten skulle få vara med. Det var länge sen jag träffade alla från den sidan av släkten. Vi umgås ju tyvärr inte så ofta, vilket jag tycker är lite tråkigt men det är som så det har blivit. Hur som helst så var det mycket att uppdatera sig om då man inte träffats på länge, kusin-barn som blivit såå stora sen sist och folk som bytt jobb osv.


Direkt efter det åkte jag hem och bytt om till mina sedvanliga hundträningskläder, de jag i stort sett bor i nu för tiden. Styrde bilen mot Grans Ridhus för klubbens allmänna träning. Niro skötte sig så bra! Det är så himla kul att kunna vara i mitten av ridhuset och ha ca 15 hundar som springer, skäller och hoppar omkring runt omkring oss utan att Niro ens gör en ansats att försöka smita ifrån mig. Då jag hade Sabbe fanns det inte ens en gnista av hopp om att någonsin kunna ha honom lös i ridhuset bland andra hundar. Han hade flippat ur totalt. Med Niro däremot så har jag aldrig koppel på då vi tränar och är inte det minsta lilla orolig att han ska sticka. Han blev dock lite distraherad då Jessica & Börge kom och tränade brevid oss men då hade vi redan tränat i 30 minuter så han var kanske lite trött i pallet. Dock avslutade vi med en platsliggning, å Jessica & Börge gick slalom mellan mig & Niro och mellan Cuda & Ingela. Han var nyfiken och nosade i luften och i backen och all hästskit som finns överallt, men han låg kvar. Det var dock i allra häftigaste laget på störning, å riktigt så fort ska vi inte fortsätta. Men jag blev imponerad ändå av min lille plutt.


Avslutade kvällen hos Jess & Ville med The & macka och lite Ville-gos!


Av Camilla Boström - 24 januari 2009 00:41

Idag har vi träffat en massa trevlig rottisar (och en liten dvärgpinsher) med mattar & hussar i Umeå. Jag körde till Skellefteå, därifrån samåkte jag med Anna & Basse. Resan gick väldigt smidigt, skönt då man slipper sitta och köra hela vägen själv. Det var trist att ingen mer från Piteå följde med, men ibland jobbar man ju eller har nåt annat inbokat så det inte passar. Nästa gång kanske :)


Vi höll till på Umeå BK och hade tillgång till klubbstugan att värma oss i mellan varven. Anna hade fixat med lite lekar, bland annat sopsäcks-hoppning med en sked med ett ägg, och man skulle ha hunden lös och hoppa typ 15 meter utan att ha sönder ägget. Lite svårt i djupsnön, men alla gjorde riktigt bra ifrån sig!


Sen hade vi ett uppletande med lite paket och leksaker. Roligt tyckte de flesta! Men det verkade vara ett gäng hungriga hundar, då endel kom på att de kunde slita upp paketen och äta upp godiset på engång så behöver man inte springa in till matte som står och ropar... Men roligt hade vi!


Sen tränade vi tillsammans, bland annat platsliggning, kontaktövningar osv. Den äldsta hunden var 16 månader och de flesta var runt 8-9 månader. Så det var inte så många avancerade övningar den här gången. Det roliga var dock att de allra flesta har siktet inställt på tävling så man kan ju hoppas att vi kanske får träffas på tävlingar i framtiden!


När vi kom hem så slocknade Niro på en gång. Trött var han efter en lång och händelserik dag!!


Är det någon Rottisägare i Norrland som läser min blogg som vill veta mer om våra  träffar, skriv en kommentar så kontaktar jag dig och berättar mera.

Av Camilla Boström - 23 januari 2009 00:22

Jag har blivit utmanad av Karin å även om jag inte gillar utmaningar så gör jag väl den här...

De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana fem personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att det har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras bloggar.

¤ Jag har bott i Arizona, USA ett år som utbytesstudent.

¤ Har suttit med i elevrådet då jag gick på Strömbacka (gymnasiet).

¤ Min största äckelkänslefobi är slemmiga sniglar... Fy f*n!

¤ Jag prenumererar på National Geographic.

¤ När jag äter mandariner & apelsiner så kan jag sitta i 20-30 minuter och plocka bort allt vitt som är kvar då man skalat innan jag äter upp den. Det vita är äckligt.

¤ Diska är bland det jobbigaste jag vet. Hatar att diska. Diska är av ondo!

¤ Allt med choklad hör till favoriterna! Godis, fika & efterrätter. 

Jag utmanar: Ingela Be, Melina, Anna & Devito, Lisa & Dalia, Jenny & Goldenpojkarna.


Av Camilla Boström - 22 januari 2009 23:46


Idag har jag och Niro spenderat dagen med Jessica & Ville. Vi började med att ta en promenad från deras hus till Vårdcentralen i Öjebyn där Ville skulle få en spruta... Medans de var inne och stacks i benet så stannade jag ute med hundarna. En gammal tant sa "Oj vilka fina och väluppfostrade hundar du har". Tack tack sa jag.


På vägen hem gick vi genom Kyrkstaden, det är så vackert där. Jag gillar de gamla stugorna som lutar och stöttar upp varandra. Totalt var vi ute ca 2 timmar, även om vi nu inte gick hela tiden. Skönt med frisk luft var det iallafall. När vi kom tillbaka till huset så fixade vi lunch och njöt. Efter kaffet så drog jag mig hemåt. Nu ikväll har jag bara sett film och slappat framför TVn.


Imorgon ska jag sköta om de två vilddjuren Moa & Max. Hur det går, det får vi se imorgon. Trött lär jag då bli, jag fattar inte hur Mari orkar med dem... Dom hinner ju överallt och speciellt den lille som just börjat gå. Kanske får jag förstärkning av kusin efter hon slutat skolan, men inte säkert.


Av Camilla Boström - 21 januari 2009 22:51


Vart tar dagarna vägen?? I morse gick jag ut på en längre promenad än vanligt direkt jag vaknat. I vanliga fall brukar jag låta Niro kissa ute på gården, sen ge han mat och göra frukost åt mig själv. Efter nån timma brukar jag sen gå på en promenad. Men i morse var vi ute i drygt 1 timme innan frukost. Kändes faktiskt bra, även om jag var gruvligt hungrig då vi kom hem.


I kväll var jag till Jessica och fick mig middag, mycket gott! Gullade ett tag med Vilde Ville, och snackade en massa med Jess. Trevligt trevligt. Efter kaffe åkte jag och träffade Ingela och tog en promenad med hundarna och avhandlade en massa världsproblem. Vet inte om vi kom fram till något vettigt, men det är alltid bra att ventilera. Sen bjöd hon hem mig på smoothie, och det tackar man ju inte nej till! Nu var hon så gullig så hon tänkte på mig så den var bara gjord på jordgubbar, äpple och lättyoghurt. RIKTIGT mumsigt var det iallafall.

Idag var alltså en fullpott, både bjuden på middag & sen efterrätt :) Tusen tack mina vänner. Jag ska bjuda tillbaka!


Av Camilla Boström - 20 januari 2009 21:15



 


 

Niro fick några morotsstavar från mig då jag åt middag... Det ångrar jag nu... Han ligger och fiser ljudligt, ibland lyfter han på huvudet och undrar vad det är som luktar. Å det luktar INTE hallon. Nä fy fan.


Av Camilla Boström - 20 januari 2009 16:55


Sorry, bilderna är tagna med mobilen så de är inte av bästa kvalla ;)

I vår träning så har Niro lite problem att fatta att han har en rumpa & bakdel som ibland måste flyttas. Tex i fotpositionen vore det fiffigt att han inte bara flyttar framdelen, utan att även hela bakpartiet följer med. Stegförflyttningar framåt är ju inget problem, ej heller i högersvängar... Men så småningom så vill jag ju att han ska fatta att hela kroppen måste följa. I vänstersvängar, stegförflyttningar osv så kan det ju vara fiffigt.

Idag fick jag tipset att pröva klicka in honom på en pall. Slutresultatet ska då vara att han har framtassarna på pallen, och sen ska han kunna flytta bakbenen i en cirkel runt. Det är målet. Idag har vi påbörjat och efter 4 minuter hade han upp båda tassarna på lådan. Jag har tyvärr ingen pall, utan jag använde min tidningslåda. Fast, den håller nog inte så länge, utan jag får hitta något stadigare.


Ikväll ska det tränas hund, ute i kylan. Jag, Ingela & Åsa ska träffas på en upplyst plan utvid Åsa och köra lite lydnad. Vi får se vad jag & Niro ska träna på. Har inte riktigt bestämt än.


Idag var jag på arbetsförmedlingen, och som vanligt så blev det inget vettigt sagt. Hon hänvisade mig till (ännu) en ny handläggare, sen tyckte hon att jag skulle besöka Vägledningscentrum för att få lite guidning om eventuella studier. Själv gör dom inte så mycket än att skriva en ny handlingsplan som inte innehåller så mycket mer än att jag nu är arbetslös på heltid och att jag ska fortsätta söka jobb. Inget revolutionerande alltså. Fast jag sa att jag gärna sätts i någon åtgärd, bara så jag får göra nåt men uppenbarligen så har inte Arbetsförmedlingen nåt sånt numera. Inget som jag passar i iallafall. Jag är antingen för ung eller för gammal för de åtgärder som finns!! Jaja, bara söka jobb allt som går.



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

När kommer snön?
 Inatt!!
 28 december
 Aldrig?
 NU!
 Imorgon

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards